Tratamentele comune ale psoriazisului

Psoriazisul este o boala de piele cronica, necontagioasa, dar despre care se crede ca este incurabila si care afecteaza peste 4 milioane de americani. Aceasta boala poate sa apara sau sa intre in remisie aproape oricand, si avand in vedere ca perioadele de remisie pot dura pana la cativa ani, cauzele exacte ale psoriazisului nu se cunosc inca pe deplin. Majoritatea celor care sufera de psoriazis observa reaparitia bolii de obicei dupa ce trec prin anumite etape care actioneaza ca declansatori pentru aceasta boala. Printre aceste etape se numara stresul excesiv, accidentari de orice gen sau traume severe, precum si alte boli severe de orice gen.
Asa-zisele placi formate atunci cand apare psoriazisul sunt considerate de specialisti dovezi ale unui sistem imunitar exagerat. In loc sa mentina ritmul de regenerare a celulelor pielii de pana la o luna, sistemul imunitar accelereaza acest ritm pana la 3 zile. Aceaasta accelerare creeaza o aglomerare de celule la suprafata pielii, din cauza ca celulele deja existante nu au timp sa moara si sa lase loc celor noi.
Printre primele tratamente incercate pentru psoriazis sunt cremele topice care constau in anumite creme si unguente care se aplica direct pe placile formate. Cremele recomandate adesea contin acid retinoic, vitamina D si praf de carbune. Printre substantele continute se pot numara si anumiti steroizi sau alte substante active care la randul lor au rolul de a incetini ritmul de regenerare al pielii.
Tratamentele naturale pentru psoriazis, pe baza de plante, sunt in principal reprezentate tot de anumite creme topice, dar care la randul lor contin aloe vera, ovaz, si alte ierburi care au un efect excelent de vindecare a pielii.
Specialistii in tratamente pe baza de ierburi trebuie sa includa in tratamentul pentru psoriazis si metode interne si nu numai externe. Astfel ar trebui reglate anumite deficiente de vitamine, trebuie sa se imbunatateasca obiceiurile legate de dieta, trebuie sa se faca regulat o curatare a colonului si de ce nu si o detoxifiere generala.
Reglarea deficientelor de vitamine este perfect logica deoarece foarte multi dintre cei ce sufera de psoriazis au o deficienta de vitamina A sau D. Obiceiurile legate de dieta trebuie la randul lor modificate deoarece tratamentele naturale pentru psoriazis de bazeaza in princpal pe acumularea de cat mai multe fibre si pe consumarea de cat mai multe legume si fructe. Nu in ultimul rand, curatarea colonului sau detoxifierea este o idee foarte buna deoarece ii poate ajuta pe cei suferinzi de psoriazis sa scape de toate substantele nocive din corpul lor care pot reprezenta o cauza pentru aceasta boala.