Tratarea psoriazisului prin remediile naturale

Daca suferi de psoriazis sau de oricare alta boala de piele, este normal sa te aflii constant in cautarea unei solutii. In cazul psoriazisului, pielea incepe sa scoata la iveala pete rosii, iritatii si descuamari sub forma de solzi.
In cazul psoriazisului, celulele dermale se multiplica multe prea repede cauzand anumite iritatii sa apara foarte repede. Pielea normala se regenereaza o data pe luna, dar cand vorbim de psoriazis, aceasta perioada scade drastic la doar 3 zile, cauzand pete rosii si care dau senzatia de mancarime. Evoluand, celulele se acumuleza la suprafata pielii si devin albe si se descuameaza constant.
Gasirea unui tratament pentru psoriazis este destul de grea avand in vedere ca pana acum nu s-a descoperit un astfel de tratament. Majoritatea doctorilor si dermatologilor nu stiu ce cauzeaza aceasta boala si considera ca psoriazisul este incurabil. Totusi exista multe tratamente naturale care usureaza simptomele psoriazisului, dar nici unul nu vindeca in totalitate aceasta boala.
Mai jos vom prezenta o lista de tratamente care pot fi incercate pentru ameliorarea psoriazisului.
Acordati pielii dvs cate o sedinta la soare pentru a va reincarca intreg corpul cu energie si pentru a acumula Vitamina D pentru piele pentru a combtae psoriazisul. De asemenea puteti adauga suplimente de Vitamina D la lista de vitamine pe care le luati de obicei. Tratarea psoriazisului cu razele solare functionea mai bine daca se folosesc raze UV, chiar daca acestea cauzeaza si ele arsuri. Este astfel recomandat sa aplicati o crema cu protectie solara pe zonele neafectate de psoriazis.
Ca si tratament propriu zis puteti sa luati lecitina granulara si ulei de peste. Lecitina se poate adauga in supe, salate, cereale s.a. de asemenea puteti lua si doze mari de Vitamina B, in jur de 1,5 gr, si urmariti evolutia psoriazisului cu acest tratament.
Puteti sa folositi un otet din cidru de mere diluat pe care sa-l aplicati pe zonele afectate de psoriazis pentru a reduce senzatiile de mancarime. Nu exista nici un agent patogen care sa reziste otetului din cidru de mere.
De asemenea puteti incerca sa tineti nivelul de stres cat mai jos, deoarece stresul slabeste sistemul imunitar, iar un sisem imunitar slabit nu poate tine sub control psoriazisul.
Pentru tratarea psoriazisului pot fi solosite si anumite extracte din ierburi ca mahonia quifolium. Acest extract are anumite calitati:
Este un puternic antibacterial
Este un antifungic
Functioneaza ca un inhibitor pentru cresterea excesiva a celulrlor dermale
Aceste metode sunt doar cateva tratamente ale psoriazisului, iar cel mai indicat este sa discutati cu doctorul dvs si sa alegeti o metoda care sa se potriveasca tipului dvs de psoriazis si sa nu ezitati in a incepe tratarea cat mai repede.